feb 9, 2023

Slik tester vi liftbiler

Vi tar sikkerhet på alvor. Når du kjøper en Versalift får du ikke bare et arbeidsverktøy for å løse en oppgave. Du får en ekstra mann på laget som er der for å gjøre arbeidet ditt enklere og tryggere.

For at vi skal være sikre på at hver eneste Versalift lever opp til de høye sikkerhetsstandardene våre, er alle liftene våre grundig testet. Allerede i utviklingsfasen tester vi både delene på liften og de nye konstruksjonene grundig. I tillegg går våre ansatte også nøye gjennom alle de ferdige liftene før de forlater fabrikken. Det er din garanti for at sikkerheten er i fokus når du kjøper en liftbil hos oss.

Våre lifter er testet til bristepunktet

Før lanseringen av vår populære VTL-serie i 2018 var det et enormt arbeid med å utvikle og teste prototyper av liften for å sikre at de levde opp til våre høye kvalitets- og sikkerhetskrav.

Vi setter blant annet liftens langsiktige holdbarhet på prøve ved å kjøre den gjennom 75 000 sykluser med repeterende bevegelser. En annen (og litt morsommere) måte å teste holdbarheten på er å teste hva som skal til for at ting går i stykker. VTL-bommen ble blant annet stresstestet for å se hvor mye belastning som skulle til for at bommen skulle gi etter.

I denne videoen kan du se nøyaktig hvor omfattende VTL-liften ble testet, både med tester av slitestyrke og stresstester. Du kan også se hvilken belastning som skulle til for å «knekke bommen».

Vi forbedrer sikkerheten til liftbiler

La oss være ærlige, alle gjør feil. For å fange opp eventuelle feil og mangler som kan oppstå i produksjonen, gjennomgår og tester vi alle monteringer av lifter når de er ferdige. Derfor kan du føle deg helt trygg fra første gang du er i kurven. Før du får nøklene sjekker vi at alt er som det skal. Skulle det bli oppdaget feil eller mangler, vil vi selvsagt rette dem umiddelbart.

Alle sikkerhetstester gjennomføres av våre dyktige kolleger, som blant annet dokumenterer hele prosessen med video. En del av testen gjennomføres på vår testrampe, som gir mulighet for å teste liftbilens stabilitet i en bakke. Testrampen gir oss mulighet til å teste liften under ekstreme forhold som ligger utenfor arbeidsforholdene liften er godkjent for. Med andre ord tester vi at liftbilen kan holde tritt med alt vi lover, pluss det lille ekstra. Alt for din sikkerhet.

Våre kolleger har mange års erfaring med å jobbe med alle typer lifter. Du kan være sikker på at de stiller de samme høye kravene til liften din som til arbeidsredskapene de selv bruker i hverdagen. Derfor er alle våre verktøy gjennomgått og godkjent av Dansk Teknologisk Institut. Vårt utgangspunkt er at hverdagen skal være trygg, både for våre ansatte og kundene våre.

Grundige sikkerhetstester av liftbilen din

Når vi tester liftbilene våre, tar vi alltid utgangspunkt i kapasiteten til det spesifikke kjøretøyet og liftkombinasjonen, basert på for eksempel kurvekapasitet, valg av støtteben, aksellås og selve kjøretøyet. I forbindelse med sikkerhetstesten kalibreres liftens datamaskin, og både kjøretøy og lift inspiseres manuelt for å inspisere sveisinger, slanger osv.Lift og kjøretøy forlater ikke testsenteret vårt før vi kan stå 100 % inne for sikkerheten.

Vår state-of-the-art testplattform muliggjør testing av billiftens stabilitet med opptil 15 graders nivellering. Vi tester basert på minimumsvekt for stabilitet, noe som betyr at vi tester bilen uten last, med minimalt med drivstoff, og med bilens tyngste side laveste punktet. Vi utfører med andre ord stabilitetstester basert på de mest sårbare punktene for kjøretøyets stabilitet.

Når kapasiteten på kurven testes, skjer dette med en belastning på kurvkapasitet ganger 150 %. Kurven er testet i ytre posisjoner i hele liftens rotasjonsområde, slik at vi vet alle komponentene på liften kan holde det vi lover.

I denne videoen kan du høre mer om hvordan vi tester liftbilen din og møte vår kollega Benny, en av våre flinkeste medarbeiderne, som sørger for at liften er trygg før du skal kjøre den.

Vil du vite mer?

Ring eller send oss en e-mail – vi står klare til å hjelpe deg.